Ta hand om dina smycken

Vi vill att dina favoritsmycken alltid ska se fantastiska ut. Här är några enkla tips som hjälper dig att ta hand om dem:

  • Undvik starka kemikalier: Håll dina smycken borta från eld, alkohol, parfymer, lotioner eller aggressiva kemikalier eftersom de kan skada metallskiktet.
- Ta bort dina smycken innan du använder dessa produkter för att hålla dem skyddade.
  • Regelbundet underhåll: För att hålla dina smycken i toppskick rekommenderar vi att du torkar dem försiktigt med en mjuk trasa eller en pappersservett medan du bär dem.
- Ta av dig dina smycken innan du går och lägger dig eller ägnar dig åt fysiska aktiviteter eftersom metaller kan reagera med hudens naturliga oljor och orsaka missfärgning.
  • Individuella reaktioner: Det är viktigt att veta att olika metaller i smycken kan reagera olika på varje individs hudoljor.

- Observera att vi inte är ansvariga för missfärgning till följd av en reaktion mellan dina hudoljor och metallen, eller för att inte följa skötselråden.

- Vi finns alltid här för att ge råd och hjälpa dig med alla frågor angående skötseln av dina smycken.

  • Undvik kontakt med vatten: Vatten kan minska glansen på dina smycken, så det är bäst att ta av dem innan du badar, duschar eller simmar.

Förvara dina smycken separat i den medföljande förpackningen eller i en lufttät smyckeskrin för att förhindra exponering för luft, som gradvis kan bleka färgen.

Bär dina smycken

Genom att vara uppmärksam på hur du bär dina smycken kan du säkerställa deras livslängd och attraktionskraft, oavsett dess ålder. Här är några användbara tips:

  • Skydda dina smycken: Förvara dina smycken innan du deltar i aktiviteter som kan orsaka skada.
- Var försiktig under grovt arbete eller när du deltar i sport för att förhindra skador på dina smycken.
  • Appliceringsordning: Applicera alltid parfym, lotioner och andra personliga vårdprodukter innan du sätter på dina smycken.
- Detta förhindrar direktkontakt av kemikalier med dina smycken, vilket kan påverka deras glans.
  • Ta bort för specifika aktiviteter: När du deltar i sport, simning eller duschar, är det lämpligt att ta bort dina smycken.

Svett, havsvatten, klor och fukt kan vara skadligt för dina smycken.

Skötseltips för olika material

Här är specifika skötseltips för de material vi använder:

  • Smycken i silver och rostfritt stål: För att behålla skönheten hos dina smycken i silver och rostfritt stål är regelbundet underhåll viktigt.
- Använd en mjuk trasa och en mild lösning av vatten och gröntvål för att ta bort eventuella fettfläckar och fingeravtryck.
  • Guldpläterade smycken: För guldpläterade smycken är en mjuk putsduk det bästa valet.

- Polera försiktigt för att undvika att skada det guldpläterade lagret.

Kom ihåg att att ta väl hand om dina smycken är det bästa sättet att hålla dem i bra skick. Om du har några frågor om underhåll av smycken finns vi alltid här för att ge vägledning och hjälp.